Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-01-30/banca-de-economii-a-moldovei-anumite-persoane-incearca-sa-tensioneze-artificial-situatzia-in-jurul-i-28308.html
Data: Jan 30, 2013 (22:47)

Bănca de Economii a Moldovei: Anumite persoane încearcă să tensioneze artificial situaţia în jurul instituţiei

Consiliul de administraţie al Băncii de Economii a Moldovei constată cu îngrijorare că în ultimul timp anumite persoane încearcă să tensioneze artificial situaţia în jurul băncii, urmărind scopuri care nu au nimic în comun cu interesele statului şi ale cetăţenilor ţării, se arată într-un comunicat al băncii.

Astfel, practic în fiecare zi pretinşi experţi şi pretinşi cunoscători ai situaţiei din sectorul bancar enunţă scenarii apocaliptice privind situaţia şi viitorul BEM, avînd drept scop de a crea o anumită stare de spirit în societate şi anume o stare de panică şi de neîncredere. Putem doar să intuim ce interese se ascund în spatele acestor acţiuni, dar este evident că această dezinformare se înscrie în scenariul atacurilor raider din anul 2011. 

În această situaţie, facem apel către respectivele persoane să se abţină de la comentarii şi declaraţii false pot prejudicia interesele statului, ale cetăţenilor şi a clienţilor băncii. Considerăm că o instituţie atît de importantă cum este Banca de Economii nu trebuie folosită în diferite jocuri, indiferent de interesele urmărite.

De asemenea, facem apel către cetăţeni să nu se lase induşi în eroare de aceste declaraţii şi să nu cadă pradă intenţiilor celor care stau în spatele campaniei de destabilizare a situaţiei legate de Banca de Economii a Moldovei.

În ceea ce priveşte acţiunile defectuoase de administrare a BEM de către fosta conducere, menţionăm că actualul Consiliu de administraţie al BEM a iniţiat demersurile de rigoare către Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne şi Centrul Naţional Anticorupţie, existînd mai multe cauze pentru a sancţiona persoanele vinovate.     

Anunţăm pe această cale că ne rezervăm dreptul de a ataca în instanţa de judecată toate persoanele implicate în această campanie murdară ţinta căreia a devenit una dintre cele mai prestigioase instituţii bancare ale ţării, se menţionează într-un comunicar al BEM.