Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.01.2013

O companie chineză va nvestiti 1 milion de dolari pentru a deschide o fabrică pentru producerea bandei adezive industriale în Moldova

O companie chineză va nvestiti 1 milion de dolari pentru a deschide o fabrică pentru producerea bandei adezive industriale în Moldova

O companie chineză a câștigat concursul de proiecte investiționale, organizat la 25 ianuarie, curent, de Zona Economică Liberă „Valkaneş”.  Compania câștigătoare a prezentat la concurs un proiect de investiţii în valoare de 1 mil. dolari SUA în domeniul industriei. Potrivit proiectului, investitorul intenţionează să construiască în decurs de două luni o fabrică pentru producerea bandei adezive industriale, iar în luna mai să înceapă procesul de producere.
 
În decursul unei luni în Zona Economică Liberă „Valkaneş” va fi înființată o întreprindere mixtă moldo-chineză, care va construi în două luni o fabrică pentru producerea bandei adezive industriale, produs pe larg utilizat în întreaga lume la ambalarea produselor finite.
 
La prima etapă volumul investiţiilor preconizate constitue 300 mii dolari SUA. Această sumă este destinată pentru construcţia fabricii şi achiziţionarea primei linii de producere. Ulterior, volumul investiţiilor suplimentare ar putea depăşi 1 mil. dolari SUA, iar în următorul an capacităţile întreprinderii vor fi triplate.
 
Întreprinderea va dispune de tehnologii moderne şi va fi dotată cu echipamente industriale noi.  Procesul de producere va fi totalmente mecanizat, astfel încît la lansare fabrica va avea numai 10 locuri de muncă, iar volumul vânzărilor va constitui aproximativ 100 mil. lei anual.
 
Potrivit Ministerului Economiei, banda adezivă industrială produsă la fabrica din Zona Economică Liberă „Valkaneş” va fi exportată pe piața Uniunii Europene şi CSI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus