Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.01.2013

Marian Lupu va întreprinde o vizită oficială la Paris, pe 5 – 9 februarie

 Marian Lupu va întreprinde o vizită oficială la Paris, pe 5 – 9 februarie

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, Gerard Guillonneau.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au abordat tematica relațiilor dintre cele două țări, în special importanța consolidării dimensiunii parlamentare în dialogul moldo-francez, cu accente pe apropiata vizită oficială la Paris a Președintelui Parlamentului Marian Lupu, pe 5 – 9 februarie curent. Părțile au evidențiat faptul că aceasta este prima vizită în Franța a unui reprezentant al conducerii de vârf din Republica Moldova, după instalarea guvernului francez socialist. De asemenea, discuţia s-a axat pe consolidarea relaţiilor moldo-franceze, identificarea noilor posibilităţi de intensificare a acestora, agenda europeană a Republicii Moldova, atragerea investiţiilor franceze în ţara noastră.

În acest context, Ambasadorul francez Gerard Guillonneau a reiterat sprijinul și în continuare al țării sale pentru implementarea reformelor democratice în Republica Moldova și parcursul său european. Gerard Guillonneau a mai opinat în favoarea consolidării și intensificării relațiilor bilaterale dintre țările noastre, un rol deosebit în acest sens revenind diplomației parlamentare. La același subiect, Președintele Parlamentului Marian Lupu a menționat că Moldova tratează Republica Franceza ca un partener strategic, în special în contextul obiectivului strategic de integrare europeană.

În continuarea întrevederii, Președintele Parlamentului a optat pentru un dialog permanent între țările noastre, în beneficiu reciproc, și a specificat că relaţiile moldo-franceze sunt foarte bune şi a mulţumit Franţei pentru sprijinul constant pe care îl acordă ţării noastre. De asemenea, Marian Lupu a menționat că țările noastre au mai multe lucruri de interes comun, iar organizarea la Chişinău a Summit-ului Francofoniei, în 2014, va fi un bun prilej pentru a consolida şi mai mult relaţiile dintre cele două state, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus