Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.01.2013

”Fabricat în Moldova 2013” va fi însoţită de un for internaţional de afaceri, 15 mese rotunde, Concursul ”Marca comercială a anului” şi un târg al locurilor de muncă

”Fabricat în Moldova 2013” va fi însoţită de un for internaţional de afaceri, 15 mese rotunde, Concursul ”Marca comercială a anului” şi un târg al locurilor de muncă

Peste 300 de agenți economici din toate ramurile economiei naţionale și din diferite regiuni ale țării își vor demonstra produsele, serviciile, ofertele și realizările în cadrul celei de-a XII-a  ediții a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”. Aceasta se va desfășura în perioada 30 ianuarie - 2 februarie 2013, la Chișinău, pe teritoriul Centrului Internațional de Expoziții ”Moldexpo”.
 
Inaugurarea oficială a evenimentului va avea loc la de 30 ianuarie 2013, la ora 11.00, pav.2, CIE ”Moldexpo”. Printre participanți se numără companiile: ”Alfa-Nistru”, ”Barza Albă”, ”Bucuria”, ”Carpeta-MD”, ”Confort”, ”Floare-Carpet”, ”Floarea Soarelui”, ”Floreni”, ”Franzeluța”, ”Ionel”, ”Lafarge Ciment Moldova”, ”Milești Mici”, ”Moldcoop”, ”Pegas”, ”Polimobil”, ”Rogob”, ”Rusnac- Moldaqua”, ”Tirotex”, ”Tricon”, ”Viitorul”, ”Viorica-Cosmetic” ș.a.
 
De asemenea, 15 consilii raionale – Anenii Noi, Fălești, Criuleni, Leova, Cimişlia, Călăraşi, Edineţ, Ialoveni, Râşcani, Briceni, Hâncești, Ungheni, Nisporeni, Ocnița, Cahul, mun. Bălţi, precum și UTA Găgăuzia – vor avea standuri colective.
 
Expoziția națională ”Fabricat în Moldova 2013” este organizată de Camera de Comerț și Industrie în colaborare cu Ministerul Economiei, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova și are ca obiective de bază sporirea potențialului industrial și tehnologic al întreprinderilor, dezvoltarea businessului, comerțului și infrastructurii pieței, contribuirea la realizarea cu succes a Programului ”Integrare Europeană: Libertate. Democrație. Bunăstare” pentru perioada 2011-2014.
 
Cea dea XII-a ediție a Expoziției Naționale “Fabricat în Moldova” se face remarcată printr-un  vast și divers program de afaceri: 15 mese rotunde, seminare, prezentări, în cadrul cărora vor fi abordate teme referitor la sporirea competitivității mărfurilor, inclusiv prin acțiuni de sporire a eficienței energetice, atragerea investițiilor, impactul Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Comprehensiv cu UE asupra producătorilor autohtoni, creditarea micului business etc.
 
Una din cele mai importante componente ale programului este Conferința Investițională Internațională “Moldova – posibilități pentru noi parteneriate”, care va avea loc pe 31 ianuarie 2013, la Leogrand Convention Center. Conferința este organizată de CCI în colaborare cu Ministerul Economiei al Moldovei, în parteneriat cu Eurochambers (Asociaţia Camerelor de Comerţ şi Industrie din Europa).
Conferinţa Investiţională Internaţională “Moldova – posibilităţi pentru noi parteneriate” își propune să întrunească agenți economici, asociaţii de business și factori de decizie, inclusiv din autoritățile publice
centrale, pentru a face schimb de experienţă, a identifica dificultățile și a discuta modalitățile de intensificare a cooperării.
 
La reuniune vor participa viceprim-ministrul, Ministrul al Economiei, Valeriu Lazăr, Dirk SCHUEBEL, șef al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, peste 50 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, Ungaria, Austria, Belgia, Franţa, Elveţia, Olanda etc. şi peste 100 de întreprinzători autohtoni.
 
În cadrul forumului vor fi promovate 7 sectoare de bază: industria agroalimentară, tehnologii informaţionale şi telecomunicaţii, energie regenerabilă, construcţii durabile, industria textilă, transport şi logistică, turism.
 
Fiecare participant din străinătate va primi ”Ghidul Investiţional al Moldovei. Sectoare strategice. Oportunităţi de afaceri” şi Catalogul proiectelor investiţionale (30 de proiecte) – broșuri care au fost editate special pentru acest eveniment.
 
Tot pe 31 ianuarie, la Leogrand Convention Center, se va desfășura ceremonia oficială de înmânare a distincţiilor învingătorilor Concursului ”Marca comercială a anului”.
 
Programul Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova” mai prevede Târgul locurilor de muncă, organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Aici își vor face publică oferta de locuri de muncă circa 30 de întreprinderi din municipiul Chişinău.
 
De asemenea, la standurile expozanților vor avea loc demonstrații, degustări, vânzări. Cele mai reușite prezentări de produse și servicii vor fi premiate cu ”Medalia de Aur a Expoziției naționale Fabricat în Moldova”.
 
Expoziția ”Fabricat în Moldova 2013” va fi vizitată de delegaţii ale oamenilor de afaceri și camere de comerț din Belarus, Rusia, Ucraina, România, Turcia, Bulgaria, Germania.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus