Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.01.2013

Reuniunea Înalţilor Oficiali RM-UE privind liberalizarea regimului de vize, Bruxelles

Reuniunea Înalţilor Oficiali RM-UE privind liberalizarea regimului de vize, Bruxelles

La Bruxelles a avut loc astăzi, 28 ianuarie 2013, Reuniunea Înalţilor Oficiali RM-UE privind liberalizarea regimului de vize. Reuniunea a fost condusă de către viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, şi Directorul General pentru Afaceri Interne (DG HOME) al Comisiei Europene, Stefano Manservisi.

În cadrul întrevederii, ambele părţi au trecut în revistă ultimele evoluţii ale Dialogului RM-UE privind liberalizarea regimului de vize. În acest sens, au fost menţionate principalele recomandări ale celui de-al III-lea Raport al Comisiei Europene cu referire la implementarea Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize şi a Studiului privind evaluarea impactului asupra nivelului de migraţie şi securitate asupra UE în cazul liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii RM, trecerea oficială a RM la cea de-a II-a fază a dialogului, precum şi examinarea în detaliu a rezultatelor prezentate în cadrul primului Raport de Progres al RM privind implementarea celei de-a II-a faze.

De asemenea, părţile au convenit următorii paşi pentru perioada imediat următoare, în special în ceea ce priveşte calendarul, termenii de referinţă şi componenţa misiunilor de evaluare ale UE şi Statelor Membre ale UE privind nivelul de implementare a condiţionalităţilor fazei a II-a a Planului de Acţiuni RM-UE.

Potrivit MAEIE, misiunea de evaluare urmează să sosească în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii februarie 2013.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus