Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-01-28/cinci-hackeri-cerceta-i-de-poli-ie-pentru-spargerea-sistemului-de-billing-a-unei-companii-28249.html
Data: Jan 28, 2013 (16:55)

Cinci hackeri cercetați de poliție pentru spargerea sistemului de billing a unei companii

Poliția a efectuat 12 percheziții în căminele unei universități din Chișinău pentru a identifica autorii unui atac informatic asupra serverelor unei companii. Atacurile au fost efectuate în decembrie 2012 și ianuarie 2013 și au dus la daune materiale care urmează să fie evaluate. Poliția are cinci suspecți – toți studenți la aceeași universitate.

Hackerii au accesat neautorizat serverele companiei și au creat conturi în sistemul de billing al companiei, cauzînd companiei daune materiale considerabile. În rezultatul investigațiilor efectuate de polițiștii Direcției Investigare a Fraudelor, au fost identificate calculatoarele de la care s-a comis atacurile și localizați autorii acestora.

Pe cazul dat a fost pornit un dosar contravenţional conform articolului 106 al Codului Contravenţional „Cauzarea de daune materiale prin înşelăciune”. Persoanele vinovate de comiterea acestei fapte riscă aplicarea unei amenzi administrative în mărime de până la 3.000 lei, iar în cazul depăşirii prejudiciului de 50.000 lei - dosare penale conform articolului 259, riscând o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de pînă la 3 ani, informează Centrul de presă al DP MAI.