Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.01.2013

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Polonia în R. Moldova, Artur Michalski

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Polonia în R. Moldova, Artur Michalski

În cadrul întrevederii s-a discutat despre oportunităţile privind aprofundarea relaţiilor bilaterale între cele două state. Artur Michalski a mulţumit Premierului pentru timpul acordat, menţionînd că este în proces de aprofundare a cunoştinţelor despre ţara noastră. Diplomatul a precizat că relaţiile moldo-poloneze sînt deosebite, cu un potenţial mare, care urmează a fi valorificat, în special, în plan economic şi umanitar.

Ambasadorul Poloniei în R. Moldova şi-a exprimat speranţa că, cooperarea dintre Moldova şi Polonia se va consolida pe parcursul anului curent. În context, el a menţionat  că, în luna martie, în R. Moldova va sosi un grup de parlamentari polonezi, care vor participa la cea de-a treia şedinţă a Asambleei Moldova-Polonia. 

Un subiect al discuţiei a vizat integrarea europeană a R. Moldova. În context, Premierul a spus că Guvernul va depune toate eforturile în acest sens. La rîndul său, Artur Michalski a dat asigurări că ţara sa va continua să sprijine R. Moldova pe această cale.

Premierul a specificat că, în calitate de  Prim-ministru, a vizitat Polonia de mai multe ori,  în acelaşi timp conducătorii Poloniei au efectuat vizite în R. Moldova, iar în februarie în ţara noastră este aşteptat ministrul de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus