Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.01.2013

Un expert FMI va acorda asistenţă tehnică inspectorilor fiscali din cadrul IFPS, atribuţiile cărora ţin de administrarea persoanelor fizice cu venituri mari

Un expert FMI va acorda asistenţă tehnică inspectorilor fiscali din cadrul IFPS, atribuţiile cărora ţin de administrarea persoanelor fizice cu venituri mari

În perioada 21 ianuarie – 8 februarie 2013, la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat se  află în vizită de lucru expertul FMI din cadrul Consiliului de experţi externi al FAD - John Buchanan. John Buchanan a fost desemnat pentru a acorda asistenţă şi susţinere în lansarea programului de conformare pentru persoanele cu venituri mari bazat pe bunele practici şi aplicarea Modelului de evaluare a riscului de conformare pentru îmbunătăţirea conformării fiscale persoanelor cu venituri mari.

Vizita se include în programul stabilit pentru anul 2013, care cuprinde evaluarea  gradului de aplicare a recomandărilor misiunilor precedente, analiza posibilităţilor de optimizare a administrării persoanelor cu venituri mari şi metodelor de identificare a veniturilor nedeclarate prin contracararea tacticilor utilizate de persoanele fizice în scopul nedeclarării veniturilor.

Prima zi a început cu şedinţa de lucru a conducerii Inspectoratului Fiscal Principal de Stat şi a expertului FMI, în timpul căreia au fost analizate masurile deja întreprinse de SFS în vederea iniţierii procesului de administrare persoanelor fizice cu venituri mari, analiza eforturilor depuse şi stabilirea proceselor şi procedurilor de implementare a metodelor indirecte de estimare a veniturilor impozabile, precum şi metodele de audit utilizate în acest scop.

Astfel, timp de trei săptămâni, expertul FMI va acorda asistenţă tehnică inspectorilor fiscali din cadrul IFPS, atribuţiile cărora ţin de administrarea persoanelor fizice cu venituri mari.

De asemenease va pune accentul pe tehnologiile informaţionale în scopul depistării a evaziunilor fiscale ale persoanelor fizice. Discuţiile vor îngloba analiza situaţiei actuale privind determinarea nivelului de risc pentru persoanele fizice cu venituri mari, prin identificarea noilor surse de informaţie referitoare la estimarea averii şi a venitului, colectarea şi analiza acestor date şi determinarea riscului de conformare pentru fiecare caz evaluat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus