Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.01.2013

Trei poliţişti au fost sancţionaţi pentru încălcări disciplinare

Trei colaboratori ai Comisariatului de Poliţie sect. Rîşcani au fost sancţionaţi disciplinar în urma unui controlul de serviciu, iniţiat la cerinţa procurorilor.

Temei pentru demararea controlului au servit alegaţiile unei femei potrivit cărei, în septembrie 2012, aflându-se în relaţii ostile cu un poliţist, acesta împreună cu alţi doi colegi au agresat-o fizic.

Menţionăm că anterior victima a mai fost maltratată de poliţist, obţinând câştig de cauză la CEDO.

Secţia combatere tortură a Procuraturii Generale, a perfectat o sesizare în adresa Ministerului Afacerilor Interne, solicitând stabilirea faptului dacă colaboratorii de poliţie au admis încălcări de ordin disciplinar şi verificarea corespunderii nivelului profesional al acestora.

În rezultatul controlului de serviciu, în decembrie 2012, pentru încălcarea normelor Statutului disciplinar al organelor afacerilor interne, Codului de etică şi deontologie a poliţistului, Regulamentului cu privire la serviciul în organele afacerilor interne, toţi trei colaboratori de poliţie au fost sancţionaţi disciplinar.

Cel care a fost şi anterior în conflict cu femeia a fost concediat din organele afacerilor interne, altul a fost sancţionat cu retrogradare în gradul special, iar în privinţa celui de-al treilea s-a aplicat sancţiunea disciplinară de mustrare aspră.

Pe cazul dat, în partea ce ţine de aplicarea violenţei faţă de reclamantă, Procuratura sect. Rîşcani a pornit o cauză penală pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu cu aplicarea violenţei, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus