Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.01.2013

Luxemburgul va urmări evoluţiile procesului de reglementare a conflictului transnistrean

Luxemburgul va urmări evoluţiile procesului de reglementare a conflictului transnistrean

Viceprim-ministrul Republicii Moldova responsabil de reintegrarea ţării, Eugen Carpov, a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul afacerilor externe al Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, a fost realizat un schimb de opinii despre iniţiativele ce fac parte din complexul măsurilor de consolidare a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului, precum şi despre principalele realizări ale anului 2012 în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. De asemenea, Eugen Carpov a pledat pentru conjugarea eforturilor tuturor partenerilor în vederea avansării discuţiilor pe toate cele trei “coşuri” tematice ale agendei negocierilor în formatul “5+2”.

Referindu-se la recenta vizită în Republica Moldova a Ministrului afacerilor externe al Ucrainei, Leonid Kojara, oficialii au evidenţiat imboldul pozitiv pe care îl va avea acest eveniment asupra procesului de reglementare a conflictului transnistrean, în special, în contextul preluării de către Ucraina a Preşedinţiei OSCE la începutul anului 2013.

La rândul său, Ministrul de externe al Luxemburgului, Jean Asselborn, a apreciat eforturile depuse de către autorităţile Republicii Moldova pe dimensiunea consolidării măsurilor de încredere între cele două maluri şi a dat asigurări că ţara pe care o reprezintă va fi conectată la evoluţiile procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

La finalul întrevederii ambii oficiali au convenit asupra utilităţii continuării dialogului bilateral, care poate influenţa pozitiv perspectivele de integrare europeană şi reintegrare a Republicii Moldova, informează un comunicat al Biroului pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus