Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.01.2013

Valeriu Streleţ: Nu vom permite sacrificarea viitorului Republicii Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova va înregistra până la finele zilei curente un proiect de inițiativă legislativă care să prevadă echivalarea iniţierii procedurii de demitere a unui vicepreședinte al Parlamentului cu cea a președintelui forului legislativ.

Despre aceasta a anunţat, în cadrul unui briefing de presă, vicepreşedintele PLDM, preşedintele fracţiunii liberal democrate, Valeriu Streleţ. Acest lucru va crea condiţii legale pentru demiterea unui vicepreședinte al Legislativului, precum şi va conduce la evitarea  unor eventuale scenarii ridicole de demitere a președintelui Parlamentului, a precizat Valeriu Streleţ.

Preşedintele fracţiunii PLDM şi-a exprimat nedumerirea faţă de avalanșa de supoziții, presupuneri, învinuiri directe la adresa partidului, declanşată de un subiect tehnic, cum ar fi decizia fracțiunii de a nu participa la sesiunea specială, care a fost convocată cu încălcarea normelor legale.

„Nu am dorit să participăm la un show de prost gust marca Plahotniuc - Lupu într-o situaţie de maximă responsabilitate în care ne aflăm. Este absolut lipsită de sens orice încercare de a insinua înţelegeri, conspiraţii şi alianţe. Considerăm poziţia preşedintelui Parlamentului iresponsabilă şi provocatoare”, a spus Streleţ cu referire la învinuirile aduse PLDM de către acesta.

„Încercările de a pune pe acelaşi cântar integrarea europeană şi guvernarea democratică a Republicii Moldova cu imaginea, interesele şi scopurile lui Vlad Plahotniuc nu au sorţi de izbândă. Mesajul nostru este unul foarte clar: nu vom permite sacrificarea viitorului Republicii Moldova de dragul intereselor acestuia”, a punctat Valeriu Streleţ.

Preşedintele fracţiunii PLDM a adresat un apel partenerilor din AIE să-şi păstreze calmul, să nu-şi irosească energia în inventarea diferitelor scenarii apocaliptice şi să-şi concentreze eforturile în exercitarea eficientă a actului de guvernare, informează PLDM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus