Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.01.2013

A fost definitivat programul de afaceri al ediției a XII-a a Expoziției naționale "Fabricat în Moldova

A fost definitivat programul de afaceri al ediției a XII-a a Expoziției naționale

Potrivit CCI, a fost definitivat programul de afaceri al ediției a XII-a a Expoziției naționale "Fabricat în Moldova", care va avea loc în perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2013, la "Moldexpo", sub patronajul Guvernului. Agenda expoziției include 15 seminare, mese rotunde, prezentări, precum și un Forum Investițional Internațional de amploare, a informat directorul Direcției Expoziții și Târguri a Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, Marina Petrov, luni, 21 ianuarie curent, în cadrul ședinței operative.

"Pe lângă faptul că "Fabricat în Moldova" le oferă agenților economici o platformă comună de prezentare a produselor și serviciilor, programul adițional al manifestării abordează teme importante pentru întreprinzători: sporirea competitivității mărfurilor autohtone, impactul Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Comprehensiv cu UE asupra producătorilor autohtoni, creditarea micului business, aspecte ale sistemului de asigurări sociale, clauze abuzive în contractele încheiate cu consumatorii etc", a menționat Marina Petrov.

Mihai Bîlba, director al Direcției Relații Internaționale a CCI a Moldovei, a spus că, la Forumui Investițional Internațional "Moldova – posibilităţi pentru noi oportunităţi", care va avea loc pe 31 ianuarie 2013, vor participa reprezentanți ai mediului de afaceri din Austria, Belgia, Franța, România, Ungaria ș.a.

" Evenimentul este organizat în cooperare cu EUROCHAMBERS, în cadrul Proiectului "East Invest" (www.east-invest.eu) şi are ca obiectiv promovarea imaginii Republicii Moldova în calitate de destinaţie investiţională atractivă şi încurajarea investiţiilor europene în principalele sectoare ale economiei Republicii Moldova", a precizat sursa citată.

Tot pe 31 ianuarie, Centrul de Formare Continuă al CCI va prezenta oportunitățile Programului moldo-german de sporire a calificării managerilor, care prevede și un stagiu practic în Germania.

Pe 1 februarie vor avea loc seminare referitor la e-Licenţiere, indicaţii geografice, performanţa energetică a materialelor de construcţie etc.

Tradițional, pe parcursul celor 4 zile expoziționale, Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă va desfășura Târgul locurilor de muncă.

Expoziția națională "Fabricat în Moldova" este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, cu scopul de a susține producătorii autohtoni, a oferi premise atragerea investițiilor și crearea unui climat economic favorabil.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus