Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.01.2013

Mihai Godea solicită demiterea tuturor demnitarilor care au tăinuit incidentul din Padurea Domnească şi lărgirea comisiei de anchetă

Mihai Godea solicită demiterea tuturor demnitarilor care au tăinuit incidentul din Padurea Domnească şi lărgirea comisiei de anchetă

Mihai Godea a solicitat demisia Procurorului General, Valeriu Ziubco, a Preşedintelui Curţii de Apel Chişinău, Ion Pleşca şi a directorului Moldsilva, Ion Lupu. Totodată, preşedintele PAD a cerut să fie demişi şi Ministrul de Interne, Dorin Recean, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi şi şeful SIS, Mihai Balan.

Solicitarea liderului PAD a fost făcută publică în cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi la Chişinău în care a prezentat poziţia publică a partidului pe marginea incidentului  Pădurea Domnească.

„Activitatea celor trei demnitari de prim rang aflaţi la braconaj – procurorul Zubco, directorul Moldsilva, Lupu şi preşedintele Curţii de Apel Chişinău, Pleşca – nu lasă loc pentru niciun fel de interpretare! Demisia sau demiterea lor şi colaborarea deplină cu organele de anchetă este singurul final logic într-un stat de drept.” a subliniat Mihai Godea.

Cât priveşte funcţionarea defectuoasă a structurilor din Ministerul Sănătăţii, Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Ministerul de Interne,  Preşedintele PAD a explicat că lucrurile pot fi interpretate în două moduri, ambele fiind grave. Fie într-adevăr informaţia s-a blocat pe coridoarele raionale ceea ce demonstrează impotenţa acestor instituţii, fie au informat şefii acestor instituţii şi în acest caz opinia publică este dezinformată cu bună ştiinţă. În ambele cazuri şefii acestor instituţii trebuie demişi. Mihai Godea a precizat că este evident că premierul Vlad Filat ştia de acest incident şi chiar mai mult, trebuia să fie şi prezent la acea partidă de vânătoare.

Preşedintele PAD a subliniat că acest caz grav poate constitui începutul reformei autentice în sistemul judecătoresc şi în structurile de forţă iar pietrele de temelie a acestei reforme trebuie să fie demisiile demnitarilor implicaţi în acest scandal.

Preşedintele PAD Mihai Godea a declarat că este gata să îşi asume conducerea acestei comisii.

De asemenea, în perioada imediat următoare se cere urgentarea reformei Procuraturii, MAI şi SIS, promovarea prioritară a pachetelor de legi privind răspunderea disciplinară a judecătorilor, includerea în Codurile de conduită (etică) profesională a interdicţiilor suplimentare pentru colaboratorii organelor de drept şi a cerinţelor speciale de comportament în situaţii de criză, informează un comunicat al  Partidului Acţiunea Democratică.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus