Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.01.2013

Poliţia a confiscat 40 kg de marijuana: două persoane sunt cercetate penal pentru comercializare de droguri

Pe parcursul a două luni, la adresa poliției  au parvenit cîteva informaţii operative despre existenţa unui grup criminal, specializat în afaceri cu droguri.

Investigațiile speciale desfășurate de forțele de ordine au stabilit că din grup fac parte două persoane, în vîrstă de 40 şi 44 ani, originare din satul Ciuc-Maidan,  raionul Comrat. Cercetările polițienești au constatat că suspecţii cultivă, prepară şi comercializează marijuana în proporţii deosebit de mari pe teritoriul ţării, transportând substanțele narcotice, prin intermediul coletelor, în Federaţia Rusă. Potrivit investigațiilor, în țara de destinație drogurile erau preluate de alți complici.
 
Grazie unui șir de acțiuni operative, polițiștii au încătușat  suspecții în timpul unei achiziție de control, în cadrul căreea o persoană sub acoperire a procurat 40 de kg de marijuana. Operațiunea de reținere a fost desfășuarată de ofițerii Direcției antidrog, la data de 15 ianuarie, în jurul orei 16:00.

Specialiștii au estimat suma drogurilor ridicate la cifra de peste 500 000 de lei.
 
Pe cazul dat a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin. 4 Codul Penal al RM  “Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”. Bănuiţii, sunt cercetaţi în stare de arest și riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 la 20 ani.
 
Concomitent, se întreprind măsuri operative de investigaţie, întru stabilirea şi documentarea complicilor şi persoanelor implicate în acest caz, informează  Centrul de presă al DP MAI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus