Trimite e-mail | Printeaza
Social
15.01.2013

Persoanele care doresc să susțină examenele de absolvire a gimnaziului și liceului, în regim extern, pot depune, începînd cu 15 ianuarie curent, cererile

Persoanele care doresc să susțină examenele de absolvire a gimnaziului și liceului, în regim extern, pot depune, începînd cu 15 ianuarie curent, cererile

Potrivit Ministerului Educației, dosarul de participare poate fi prezentat la Agenţia de Evaluare şi Examinare pînă pe data de 15 februarie 2013. Modelul de cerere pentru înscrierea la examene poate fi găsit pe pagina web a Agenţiei de Evaluare şi Examinare www.aee.edu.md.

Candidaţii care doresc să susţină, în regim extern, examenele de bacalaureat, depun o cerere pe numele Ministrului Educaţiei. În cerere, indică: profilul, limba de instruire, limba străină studiată, examenul la solicitare. La cerere, anexează copia legalizată a atestatului de studii medii de cultură generală sau situaţia şcolară pentru clasele X-XII şi copia buletinului de identitate.

La susţinerea, în regim extern, a examenelor de BAC, sînt admise persoanele care au atins vîrsta de 19 ani, sînt absolvenţii şcolii medii de cultură generală, a şcolii profesionale cu durata de 3 ani de studii, persoanele care au cel puţin 2 ani de liceu cu situaţia şcolară încheiată (clasa a X-XI), absolvenţii colegiilor şi studenţii instituţiilor de învăţămînt superior, care au fost admişi la studii în baza atestatului şcolii medii de cultură generală.

Candidații înscriși vor susține probe de diferență de programă pentru certificarea gradului de însușire a materiei la toate disciplinele din Planul-cadru pentru învățămîntul liceal, anul de studii 2012-2013, la profilul respectiv. Probele de susţinere a diferenţelor de programă pentru cursul de liceu se susţin în instituţiile desemnate ca centre, conform orarului stabilit.

Examenele de absolvire, în regim extern, se vor desfăşura concomitent cu examenele de absolvire în învăţămîntul liceal, conform orarului aprobat de către Ministerul Educaţiei. Examenele de BAC, în regim extern, vor fi susţinute în centrul instituit prin ordinul Ministrului Educaţiei.

Instituţiile de învăţămînt, desemnate ca Centre de susţinere, în regim extern, a examenelor de absolvire, vor organiza, în perioada 1 martie-30 aprilie 2013, consultaţii şi realizarea diferenţelor de programă.

În sesiunea 2012 examene , în regim extern, au susținut cca 400 de candidaţi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus