Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.01.2013

Marian Lupu: Vreau să fac un apel public către toţi politicienii şi clasa politică să dea dovadă de maximă responsabilitate şi maturitate politică

Marian Lupu: Vreau să fac un apel public către toţi politicienii şi clasa politică să dea dovadă de maximă responsabilitate şi maturitate politică

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a ținut astăzi un briefing de presă, în cadrul căruia i-a informat pe reprezentanții instituțiilor media că i-a sugerat Procurorului General să se autosuspende din funcţie.

Președintele Parlamentului Marian Lupu a declarat că a avut o întrevedere astăzi dimineața cu Valeriu Zubco şi i-a sugerat să se autosuspende, pe durata anchetei. "Informaţiile care mi-au fost prezentate mi-au părut relevante şi credibile. Domnia Sa îşi asumă plenar responsabilitatea privind modul deficitar de comunicare pe marginea acestui caz. Urmare a discuţiei, am considerat relevant şi justificat să vin cu sugestia ca dânsul să se autosuspende, pe durata anchetei. Acest lucru ar putea să contribuie la asigurarea caracterului obiectiv al anchetei", a declarat Preşedintele Parlamentului.

În același context, Marian Lupu a specificat că pledează pentru efectuarea întocmai a actului justiţiei. "Cei care se fac vinovaţi, trebuie să poarte răspunderea, legea trebuie să fie în capul mesei. Sper că organele Procuraturii şi de Interne vor trage învăţătura din cele întâmplate, la capitolul deficienţa comunicării", a mai spus șeful Legislativului.

În acelaşi timp, șeful Legislativului a accentuat că şi la MAI se efectuează o anchetă şi a lăsat să se înţeleagă că ar fi necesară și autosuspendarea ministrului Dorin Recean. Totodată, Marian Lupu a făcut un apel către clasa politică să nu politizeze acest caz. ”Vreau să fac un apel public către toţi politicienii şi clasa politică să dea dovadă de maximă responsabilitate şi maturitate politică. Să înceteze imediat tentativele de a obţine interese personale sau de partid pe cazul morţii unei fiinţe umane”, a declarat Lupu. Președintele Parlamentului le-a solicitat politicienilor, inclusiv din alianţa de guvernare, să se abţină de la declaraţii publice până la finalizarea anchetei, menţionând că acest caz, dar şi altele de pe agenda guvernării de coaliţie, urmează să fie discutate, astăzi, în cadrul Consiliului Alianţei, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus