Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.01.2013

Titus Corlăţean a pledat pentru acordarea unei perspective europene clare Republicii Moldova

Titus Corlăţean a pledat pentru acordarea unei perspective europene clare Republicii Moldova

În marja reuniunii informale 'Snow Meeting', desfăşurată în perioada 10-11 ianuarie 2013, la Trakai, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean,  a susţinut  intervenţii în cadrul panelurilor pe temele 'Europa şi Eurasia', respectiv 'Viitorul Summit privind Parteneriatul Estic' de la Vilnius.

Referindu-se la evoluţiile geopolitice actuale, demnitarul român a pledat pentru acordarea unei perspective europene clare Republicii Moldova şi altor parteneri europeni, care respectă cerinţele UE. În acest context, a precizat că România se pronunţă pentru încheierea de acorduri de asociere cu Republica Moldova, precum şi cu Georgia şi Ucraina.

În cadrul intervenţiilor, ministrul Titus Corlăţean a subliniat că 'este nevoie de o abordare strategică a Parteneriatului Estic, însoţită de măsuri de sprijin', evocând în acest sens proiectul românesc de finalizare a interconectorului de gaze Iaşi - Ungheni.

S-a conturat concluzia că R. Moldova poate fi considerată 'povestea de succes' a Parteneriatului Estic, ceea ce justifică aşteptările privind un rezultat pozitiv în cadrul Summitului care se va desfăşura la Vilnius în toamna acestui an.

Reuniunea informală de la Trakai a constituit un bun prilej pentru conturarea unora dintre temele care se vor regăsi pe agenda Summitului privind Parteneriatul Estic ce va fi organizat de viitoarea Preşedinţie lituaniană a Consiliului UE.

Potrivit MAE român, În marja acestei reuniuni informale ministrul Titus Corlăţean a avut întrevederi cu omologii lituanian, Linas Linkevičius, suedez, Carl Bildt, slovac, Miroslav Lajčák, leton, Edgars Rinkçvičs şi georgian, Maia Panjikidze.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus