Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.01.2013

Contrabanda cu medicamente stopată la postul vamal Leușeni-Albița

Contrabanda cu medicamente stopată la postul vamal Leușeni-Albița

Ieri, 10 ianuarie 2013, în plină zi, la linia de control  - ieșire din Republica Moldova  a postului vamal Leuşeni-Albiţa (auto), s-au prezentat doi cetățeni bulgari cu vîrsta de 34 și 21 de ani care se deplasau cu un autoturism de model ,,BMW 740I" cu numerele de înmatriculare din  Bulgaria.

În baza analizei de risc și informațiilor operative din bazele de date ale Serviciului Vamal, s-a dispus efectuarea controlului detaliat al mijlocului de transport, utilizînd tehnica specială de control.

Potrivit Serviciului Vamal, examinarea minuțioasă a autoturismului, utilizînd detectorul de tip Buster a indicat ca  că roţile din spate ale autoturismului prezintă o densitate înaltă, iar imaginile din scaner au confirmat prezența unor corpuri străine cît în roţile din spate, atît, și în roata de rezervă.

Ca rezultat, în interiorul acestora s-au depistat tăinuite de control vamal produse anabolizante (medicamente) în cantitate de circa 35 de mii de comprimate (precum strombafort, danabol, esculap, clenbuterol) și 1200 fiole (testosteronă). Valoarea întregului lot de medicamente de contrabandă constituie circa 70 mii de lei. 

Pe acest caz de către Serviciul Vamal se iniţiează urmărire penală în baza art. 248 Cod penal (Contrabanda), iar persoanele vinovate riscă privaţiune de libertate de pînă la 10 ani. Medicamentele și autoturismul au fost reținute în vederea confiscării.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus