Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-01-10/o-noua-productzie-greenfield-a-fost-lansata-in-zona-economica-libera-valkanesh-27974.html
Data: Jan 10, 2013 (16:23)

O nouă producţie, greenfield, a fost lansată în Zona Economică Liberă „Valkaneş”

Prima partidă de produse finite, fabricată de către o uzina nouă, specializată în producerea plasei pentru construcţii din polimeri şi fibre din sticlă, a fost produsă în Zona Economică Liberă „Valkaneş”, de către rezidentul "TERRA IMPEX" SRL, societate cu capital integral românesc.

Pe parcursul a 6 luni, pe un teritoriu de tip „greenfield” au fost construite suprafeţe de producţie, o fîntînă arteziană şi o staţie de epurare a apei, fiind instalat un transformator de energie electrică şi construite căi de acces. În ansamblu, pînă în prezent, rezidentul a investit cca. 2 mil. euro în construcţia capacităţilor de producţie şi achiziţionarea de noi echipamente.

La uzină muncesc, în trei schimburi, 150 de persoane, locuitori ai r. Vulcăneşti şi satelor aferente din r. Cahul.

Odată cu atingerea capacităţii maxime, volumul vînzărilor producţiei finite va constitui nu mai puţin de 100 mil. lei anual. În caz dacă proiectul investiţional va fi unul de succes, investitorul intenţionează să extindă capacităţile acestuia de cel puţin de două ori.

Potrivit Ministerului Economiei, producţia noii întreprinderi este pe larg solicitată pe piaţa materialelor de construcţii multor ţări, inclusiv şi pe cea din Republica Moldova. În prezent, cea mai mare parte a producţiei este destinată exportului către ţările Uniunii Europeane.