Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.01.2013

Vlad FIlat a avut astăzi o întîlnire cu Dirk Schuebel şi cu William H. Moser

Vlad FIlat a avut astăzi o întîlnire cu Dirk Schuebel şi cu William H. Moser

Prim-ministrul Vlad FIlat a avut astăzi o întîlnire cu Ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, şeful Delegaţiei UE în R. Moldova, Dirk Schuebel şi cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William H. Moser.

În cadrul discuţiei, au fost abordate subiecte diverse de pe agenda relaţiilor R. Moldova cu Uniunea Europeană şi SUA. Vlad Filat a mulţumit Ambasadorilor pentru susţinerea constantă pe care ţările pe care le reprezintă, dar şi ei personal, o acordă ţării noastre în procesul de democratizare şi dezvoltare. Prim-ministrul a spus că anul care a trecut a fost unul dificil, dar şi cu multe rezultate, iar anul 2013 urmează a fi unul extrem de important pentru R. Moldova. În context, Vlad Filat a menţionat că suportul în continuare al SUA şi UE va ajuta Republica Moldova să ofere cetăţenilor săi condiţii mai bune de trai.

„În toamna anului curent urmează să semnăm Acordul de Asociere cu UE, dar şi vom fi pregătiţi pentru a beneficia de regimul liberalizat de vize. Pentru cetăţenii R. Moldova aceasta este un pas foarte important pentru a beneficia de drepturi şi valori europene, pentru a beneficia de o viaţă mai bună”, a spus Vlad Filat.

Prim-ministrul a  spus că Guvernul va depune toate eforturile pentru a îndeplini angajamentele asumate şi şi-a exprimat speranţa că reformele lansate, inclusiv în ceea ce ţine de structurile de forţă, vor fi implementate cu succes, astfel încît cetăţenii să simtă schimbările care au loc.

Un subiect al discuţiei a vizat proiectele ce urmează a fi lansate în ţara noastră în anul curent, dar şi implementarea celor deja demarate. În context, s-a discutat în special despre colaborarea în sectorul energetic. Vlad Filat s-a arătat convins că anul 2013 va fi productiv în acest sens.

Oficialii au făcut şi un schimb opinii vizavi de tragicul caz legat de decesul lui Sorin Paciu la o vînătoare în raionul Făleşti, informează un comunicat al Guvernului.

La întîlnire a participat şi vicepremierul Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus