Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.01.2013

Valeriu Zubco a respins acuzația că ar fi omorât un om la vânătoare

Valeriu Zubco a respins acuzația că ar fi omorât un om la vânătoare

Procurorul general Valeriu Zubco a respins acuzația că ar fi omorât un om la vânătoare. Citiţi mai jos declaraţia integrală:


Fac această declarație, în primul rînd, în calitatea mea de cetățean al Republicii Moldova, care are tot dreptul să se apere, inclusiv să-și apere demnitatea și onoarea, atunci cînd este atacat într-un mod murdar. Fac această precizare pentru că declarația mea să fie înțeleasă corect.

Neg categoric acuzațiile de omor lansate la adresa mea de către cetățeanul Sergiu Mocanu, precum și insinuările lansate public de către unii politicieni și viceministrul de interne, Ion Bordrug. Aceste acuzații m-au afectat, i-au afectat pe membrii familiei mele și este datoria mea să declar public că această campanie este o minciună, o dovadă de un cinism fără margini din partea tuturor celor care au lansat-o sau au încurajat-o, folsindu-se în acest sens de funcțiile publice pe care le dețin sau de instituții ale statului.

Înțeleg foarte bine ce se află în spatele acestei "construcții" de defăimare a mea, dar voi da mai multe amănunte imediat după finalizarea anchetei, așa cum e corect și cum o cere legea. Îmi asum această declarație, urmînd ca anchetele în derulare să dovedească faptul că am spus adevărul și că totul este o campanie de defăimare la adresa mea.

Este evident că dacă o astfel de acuzație s-ar confirma, demisia mea ar fi iminentă și răspunderea în fața legii, de asemenea. Însă dacă se dovedește că acuzațiile au fost false, demisia de onoare ar fi necesară din partea celor care dețin funcții înalte în stat și s-au grăbit să dea aprecieri asupra acestui caz, fără să aștepte finalizarea anchetei, încurajînd astfel oficial campania lansată de Sergiu Mocanu.

Încă sper că luptele politice sau obsesia unora pentru persoana mea nu vor prevala în fața legii, corectitudinii și moralei.

Să lansezi o astfel de campanie murdară  la adresa unui om, indiferent cine ar fi acesta, să alegi un moment ca cel al Sfintelor Sărbători pentru a face asta, este o dovadă de cinism care depășește orice limită. Acest lucru este valabil și pentru cei care au sprijinit această campanie, prin lansarea de insinuări și aprecieri.

Sunt gata să mă supun anchetei oricărei instituții a statului, dar nu mă voi transforma în "carne de tun" în campaniile murdare ale unora sau pentru luptele dintre politicieni pentru funcția de Procuror General.

Îmi voi apăra onoarea și liniștea familiei mele, indiferent cît de înalte vor fi funcțiile celor care mă vor acuza în continuare pe nedrept.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus