Trimite e-mail | Printeaza
IT
03.01.2013

ÎS Registru reduce timpul de eliberare a actelor de identitate pana la 2 ore

ÎS Registru reduce timpul de eliberare a actelor de identitate pana la 2 ore

De la 1 ianuarie 2013 ÎS CRIS „Registru” elibereaza cetăţenilor Republicii Moldova buletinul de identitate în 2 ore şi paşaportul în 3 ore. Actele pot fi obținute în termenii menționați la Secţia evidenţă şi documentare a populaţiei a sectorului Centru, municipiul Chişinău.

Totodată, paşaportul se va elibera în termen de 6 ore de către toate sectiile de evidenta si documentare a populatiei din municipiul Chişinău.

Modificarile s-au facut in urma analizei efectuate de administratia intreprinderiii in ce priveste eficientizarea timpului de producere a actelor de identitate, de examinare a solicitarilor cetatenilor, precum si în contextul simplificarii procedurilor de evidenta si perfectare a documentelor.

Secţia evidenţă şi documentare a populaţiei a sectorului Centru, municipiul Chişinău (inclusiv oficiul 88) va elibera buletinul de identitate al cetăţeanului Republicii Moldova în termen de 2 ore, la un preţ de 940 de lei, şi paşaportul cetăţeanului Republicii Moldova - în termen de 3 ore, contra taxei de 1600 de lei.

Pretul si regimul de primire a actelor il gasiti la http://www.registru.md/news_2011/166715/.

Potrivit Ministerului Tehnologiei Informației și Telecomunicaațiilor, a fost extins termenul de desfăşurare a proiectului-pilot privind acordarea serviciilor de eliberare a paşaportului cetăţeanului Republicii Moldova, inclusiv persoanelor stabilite cu domiciliul în străinătate. Astfel, orice subdiviziune teritorială a Departamentului documentare primeste cereri de perfectare a actelor de identitate, indiferent de domiciuliul sau reşedinţa solicitantului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus