Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.12.2012

Vlad Filat nu va accepta cererea de demisie a ministrului afacerilor externe şi integrării europene, Iurie Leancă

Cererea de demisie depusă astăzi de vicepremierul Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, nu va fi acceptată de către Prim-ministrul Vlad Filat. Anunţul a fost făcut astăzi la o conferinţă de presă de Premier.

Prim-ministrul a afirmat că în ultimii trei ani, în domeniul politicii externe, R. Moldova a avut progrese incontestabile. "Apreciez gestul ministrului de Externe, însă categoric nu pot accepta această cerere", a spus Filat. Acesta a mai adăugat că va păstra cererea depusă de Leancă pînă în momentul în care primul cetăţean al Republicii Moldova va putea călători spre UE în baza paşaportului moldovenesc.

Totodată, Filat a explicat de ce nu a fost posibilă îndeplinirea promisiunii ca cetăţenii RM vor putea călători fără vize în UE pînă la sfîrşitul anului curent. Potrivit lui, Moldova ar fi putut onora acest angajament dacă nu ar fi existat anumite circumstanţe obiective care vin din exterior, dar şi din interior.

Iurie Leancă a prezentat, astăzi, Prim-ministrului Vlad Filat demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, onorîndu-şi astfel angajamentul public, asumat anul trecut de a demisiona în cazul în care pînă în ianuarie 2013 nu vor fi asigurate condiţiile necesare pentru ridicarea de către UE a regimului de vize pentru călătoriile pe termen scurt ale cetăţenilor moldoveni în spaţiul Schengen, informează MOLDPRES.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus