Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.12.2012

Contractul dintre Moldovagaz şi Gazprom de livrare a gazelor naturale a fost prelungit până la 31 decembrie 2013

Contractul dintre Moldovagaz şi Gazprom de livrare a gazelor naturale  a fost prelungit până la 31 decembrie 2013

Potrivit unui comunicat al companiei „Moldovagaz”, preşedintele Consiliului de Administraţie SA „Moldovagaz” Alexandru Gusev şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie SAD „Gazprom” Alexandr Medvedev au semnat Acordurile adiţionale la Contractul privind condiţiile de furnizare a gazelor naturale în Republica Moldova şi la Contractul privind condiţiile de tranzitare a gazelor naturale prin teritoriul Republicii Moldova în perioada 2007-2011, conform cărora termenele de acţiune ale acestora se prelungesc pînă la 31 decembrie 2013.

Anterior Acordurile vizate au fost coordonate de către organele de conducere ale SA „Moldovagaz” - Consiliul de Administraţie şi Consiliul de Observatori.

Astfel, în anul 2013 va continua să fie aplicată formula europeană de stabilire a preţurilor la gazele naturale pentru consumatorii din Republica Moldova, bazată pe valoarea medie aritmetică a preţului de vînzare a gazelor naturale de către SAD „Gazprom” în ţările din Europa şi cotaţiile preţurilor la produsele petroliere pe pieţele internaţionale. Alte condiţii contractuale de furnizare şi de tranzitare a gazelor naturale, la fel, vor rămîne neschimbate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus