Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.12.2012

Parlamentul a adoptat o lege care interzice grațierea sau amnistirea persoanelor condamnate pentru pedofilie

Parlamentul a decis astăzi că persoanele care au comis împotriva minorilor infracţiuni cu caracter sexual să nu poată fi amnistiate, de asemenea deputații au aprobat modificări în Legea Învăţământului și persoanele cu antecedente penale nu vor putea ocupa funcţii didactice.

Drepturile fundamentale ale copilului din Republica Moldova urmează să fi protejate mai bine după votul de astăzi al Parlamentului pentru modificarea şi completarea Codului Penal, care interzic amnistierea şi graţierea persoanelor care au comis împotriva minorilor infracţiuni cu caracter sexual. De asemenea, este interzisă şi împăcarea cu persoanele care au săvârșit contra minorilor asemenea infracțiuni.   
 
Iniţiativa legislativă pentru aceste modificări şi completări la Codul Penal a fost promovată de Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, care a afirmat că astfel vor fi realizate sarcinile de eliminare a fenomenelor degradante din societate și va fi sporit a gradul de securitate a integrității fizice și psihice a copiilor.

Tot astăzi deputații au aprobat modificări la Legea Învăţământului, astfel încît  persoanele cu antecedente penale nu vor putea ocupa funcţii didactice

„Adoptarea acestor modificări la Legea Învăţământului asigură securitatea psiho-emoțională a copilului și garantează faptul ca persoanele care sunt implicate în procesul educațional să fie integre din toate punctele de vedere, să corespundă  normelor morale și de conduită general-valabile”, a afirmat în faţa legislativului, Liliana Palihovici.

cuvinte-cheie:

Comentarii (2)

 

Sus