Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.12.2012

Vlad Filat a avut în seara zilei de ieri o convorbire telefonică cu Preşedintele Consiliului European

Vlad Filat a avut în seara zilei de ieri o convorbire telefonică cu Preşedintele Consiliului European

Prim-ministrul Vlad Filat a avut în seara zilei de ieri o convorbire telefonică cu Preşedintele Consiliului European Herman van Rompuy.În cadrul convorbirii, cei doi oficiali au făcut o trecere în revistă a relaţiilor moldo-comunitare şi s-au referit la perspectiva acestora.

Vlad Filat a menţionat că Republica Moldova este angajată plenar în implementarea înţelegerilor convenite anterior cu UE, menţionînd în context importanţa anului viitor pentru relaţiile moldo-comunitare, an în care urmează să fie semnat Acordul de Asociere cu UE, care prevede inclusiv crearea unei Zone de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător, dar şi finalizată implementarea Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize.

„Republica Moldova este parte a Europei, iar cetăţenii Republicii Moldova sînt cetăţeni europeni, care merită să beneficieze de aceleaşi drepturi şi libertăţi ca şi cetăţenii UE. De aceste principii ne conducem în realizarea obiectivului nostru prioritar de integrare europeană”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele Consiliului European a apreciat progresul înregistrat de Republica Moldova în ultimii ani pe calea apropierii de UE şi a dat asigurări privind susţinerea pe care o va acorda Bruxelles-ul în continuare ţării noastre.

Cei doi oficiali s-au referit şi la cooperarea moldo-comunitară în domeniul energetic. Vlad Filat l-a informat pe Herman van Rompuy despre acţiunile întreprinse de Republica Moldova în această direcţie, precum şi despre proiectele de viitor.

Herman van Rompuy a apreciat comunicarea permanentă pe care o are cu Prim-ministrul Republicii Moldova, precizînd că dinamica acestui dialog trebuie păstrată şi în continuare, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus