Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-12-18/in-2013-r-moldova-ar-putea-primi-de-la-uniunea-europeana-asistentza-financiara-in-valoare-de-circa-1-27790.html
Data: Dec 18, 2012 (22:23)

În 2013, R. Moldova ar putea primi de la Uniunea Europeană asistenţă financiară în valoare de circa 130 mln de euro

Declaraţia a fost făcută de şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel, la întrunirea anuală a beneficiarilor de asistenţă externă şi a membrilor reţelei instrumentelor Twinning, TAIEX, SIGMA şi Programului complex pentru consolidare instituţională (CIB).

Ambasadorul Dirk Schuebel a spus că anul 2012 a fost cel mai de succes an din istoria relaţiilor R. Moldova – Uniunea Europeană. Ambasadorul a menţionat că Moldova are perspectivă europeană, iar anul 2013 este unul extrem de important pentru ţara noastră.

Ambasadorul a precizat că UE, care este cel mai mare partener de dezvoltare a R. Moldova, inclusiv financiar, va continua să susţină ţara noastră. Oficialul a menţionat că, dacă în anul 2006 asistenţa UE a fost în valoare de 25 milioane euro, atunci în 2012 a ajuns la 152 milioane euro.

„Această susţinere este un semn din partea UE pentru R. Moldova. În anul 2013 volumul asistenţei este planificat la 100 de milioane de euro, suplimentar urmînd a fi alocate fonduri adiţionale în baza principiului „mai mult pentru mai mult”, care ar putea să ajungă încă la 30 milioane euro”, a spus Ambasadorul UE la Chişinău.

Dirk Schuebel a felicitat cei circa 120 de participanţi la reuniune pentru modul în care au activat în anul curent şi le-a dorit mult succes în anul care vine.

Pe parcursul zilei de azi, participanţii vor discuta despre cooperarea RM-UE, Acordul de Asociere, Zona de Comerţ Liber, liberalizarea regimului de vize, dar şi despre planurile pentru 2013.