Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.12.2012

Eugen Carpov a avut astăzi o întrevedere cu Coordonatorul rezident al ONU şi Reprezentantul Permanent PNUD în Moldova, Nicola Harrington

Eugen Carpov a avut astăzi o întrevedere cu Coordonatorul rezident al ONU şi Reprezentantul Permanent PNUD în Moldova, Nicola Harrington

În cadrul dialogului domnul Eugen Carpov a făcut o retrospectivă a ultimelor evoluţii din procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Principalele subiecte au ţinut în general de analiza oportunităţilor de cooperare în domeniul măsurilor de consolidare a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului. De asemenea, interlocutorii au realizat un schimb de opinii despre conlucrarea dintre Guvernul Republicii Moldova şi PNUD Moldova în direcţia implementării unor proiecte importante pentru ridicarea standardelor de viaţă ale populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului.

Un subiect separat în cadrul discuţiilor l-a constituit respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, cu accent special asupra activităţii dlui Thomas Hammarberg, expert principal ONU privind drepturile omului în regiunea transnistreană. Scopul activităţii acestuia a fost dictat de necesitatea definitivării unui raport şi oferirii unor recomandări pentru consolidarea protecţiei drepturilor omului în regiune. În acest context, doamna Harrington a menţionat că prezentarea raportului este prevăzută pentru începutul anului 2013.

„Apreciem înalt experienţa bogată şi activitatea domnului Thomas Hammarberg în calitate de expert în sfera drepturilor omului în regiunea transnistreană şi ne exprimăm speranţa că raportul care urmează a fi elaborat va constitui un suport real pentru activitatea formatului de negocieri „5+2", precum şi pentru actorii relevanţi de la Chişinău şi Tiraspol, implicaţi în protecţia drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului", a menţionat Viceprim-ministrul Eugen Carpov.

În final, Nicola Harrington a menţionat că echipa ONU, în calitate de platformă non-politică, va continua activitatea sa spre atingerea scopului comun de a asigura o viaţă mai bună pentru populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului.

Amintim că, în anul 2012 ONU l-a angajat pe Thomas Hammarberg în calitate de Expert superior privind drepturile omului în regiunea transnistreană pentru a identifica oportunităţile de consolidare a drepturilor omului în această regiune.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus