Trimite e-mail | Printeaza
Externe
17.12.2012

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de desemnare ca premier a lui Victor Ponta

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de desemnare ca premier a lui Victor Ponta

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul pentru desemnarea lui Victor Ponta, copreşedinte al USL şi actual şef al Executivului, drept candidat la funcţia de prim-ministru.

"Ca urmare a faptului că a existat o singură propunere din partea reprezentanţilor partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale din Parlamentul României care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultările în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului s-a consultat luni, la Palatul Cotroceni, cu formaţiunile parlamentare în vederea desemnării viitorului premier. În acest sens, preşedintele Băsescu le-a trimis vinerea trecută scrisori de invitaţie tuturor liderilor formaţiunilor care alcătuiesc noul Parlament, ca urmare a alegerilor legislative ce au avut loc pe 9 decembrie, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus