Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.12.2012

Mai multe sectoare de drum în regiunea de nord a republicii rămân în continuare blocate din cauza condițiilor meteorologice invariabile

Mai multe sectoare de drum în regiunea de nord a republicii rămân în continuare blocate din cauza condițiilor meteorologice invariabile

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor informează că mai multe sectoare de drum în regiunea de nord a republicii rămân în continuare blocate din cauza condițiilor meteorologice invariabile.

Este vorba despre sectoarele de drum  de pe traseele naționale M 14  Brest- Briceni-Chișinău-Odesa km 617-619, s. Berlineț, km 679-681, s. Brătușenii Noi km 685-692 s. Rămăzani, km 730-737 dinspre s. Pârlița-s. Mărăndeni; R7 Soroca-Drochia-Costești, km 13-15 satele Șolcani-Bacșani, km 45-60 direcție spre Râșcani, r-nul Râșcani, R8 Otaci-Edineț, km 40-55; R 11 Ocnița-Ruseni, km 5 – 34,  R15 Bălți- Glodeni, km 10-15 raionul Glodeni; R 16 Bălți- Fălești-Sculeni km  20-27, r-nul Fălești; R20 Rezina- Orhei-Călărași, km 20-29, r-nul Rezina, Orhei.  Pe aceste sectoare de drum stratul de zăpadă masoară de la 3- 4 metri.

Pe sectorul de drum din preajma localității Paladi raionul Ocnița de pe traseul R10 Ocnița-Ruseni, deblocat în decursul zilei de ieri,  circulația rutieră se desfășoară cu dificultate.

Drumurile locale din raioanele Briceni, Edineț, Ocnița, Râșcani, Drochia, Glodeni, Fălești, Florești, Rezina și Orhei sunt integral înzăpezite iar circulația rutieră este restricționată. În operațiunile de deszăpezire din regiunea de nord sunt implicate 72 de mecanisme speciale care activează în regim non-stop. Inclusiv, sunt antrenate circa 50 de utilaje grele de tip T130. În total pe drumurile publice sunt implicate în procesul de deszăpezire și distribuire a materialului antiderapant 273 de autospeciale și  381 muncitori.

În aceste condiții meteorologice deosebite, unii participanți la trafic nu respectă interdicțiile emise în ultimele zile de către Minister și MAI provocând astfel situații de blocaj.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor precizează că pe drumurile naționale din centrul și sudul republicii circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. În raioanele de nord ale republicii cursele auto interurbane și suburbane au fost suspendate din data de 16 decembrie 2012. În dimineața zilei de 17 decembrie dinspre nord a pornit doar cursa Florești-Chișinău. Rutele locale din sudul republicii sunt deservite de agenții transportatori în proporție de 35 %.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus