Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.12.2012

Reprezentanții AUAI au fost informați despre noile condiții ale programului de credite Compact

Reprezentanții AUAI au fost informați despre noile condiții ale programului de credite Compact

Președinții și directorii celor 11 Asociații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI) au fost informații despre noile condiții ale Programului de credite pentru investiții în infrastructura post-recoltare, care prevăd destinația exclusivă a investițiilor creditate în raioanele, în care sunt localizate sistemele centralizate de irigare incluse pentru reabilitare în Programul Compact.

Membrii AUAI au fost informați că împrumuturile oferite în cadrul Programului Compact pot fi solicitate de fermieri, antreprenori agricoli, cooperative, exportatori, asociații sau grupuri de producători agricoli din raioanele Criuleni, Orhei, Anenii Noi, Dubăsari, Nisporeni, Ungheni, Leova și Cahul sau investitori care intenționează să dezvolte afaceri în aceste raioane. Totodată, reprezentanții AUAI au fost informați că întreprinderile în proprietatea femeilor și grupurile de producători agricoli sunt încurajate să participe în programul de creditare Compact.

FPM Moldova intenționează să informeze și alți membri ai AUAI, precum și alte instituții/organizații din raioanele menționate, despre noile oportunități ale Programului de credite pentru investiții în infrastructura post-recoltare.

Programul de creditare pentru infrastructura post-recoltare are o valoare totală de 12 mil. USD este  una din cele patru activități complexe ale proiectului Tranziţia la agricultura performantă din cadrul Programului Compact, finanțat de către Guvernul SUA prin intermediului Corporației Provocările Mileniului. Împrumuturile sunt oferite pentru procurarea sau construcția depozitelor frigorifice si procurarea terenului aferent, procurarea echipamentului pentru prelucrarea și sortarea fructelor, legumelor si strugurilor, procurarea echipamentului de laborator pentru controlul calităţii, procurarea camioanelor si/sau remorcilor pentru transportarea produselor agro-alimentare pe piețele locale sau externe etc.

Creditele sînt acordate prin intermediul băncilor Moldova Agroindbank, Moldindconbank, Mobiasbanca-Groupe Societe Generale, Victoriabank, Energbank, Banca Socială și Comerțbank.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus