Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.12.2012

Vineri, 14 decembrie 2012, Valeriu Lazăr va participa la Consiliul economic al CSI desfăşurat la Moscova, Federaţia Rusă

Vineri, 14 decembrie 2012, Valeriu Lazăr va participa la Consiliul economic al CSI desfăşurat la Moscova, Federaţia Rusă

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, va participa pe data de 14 decembrie curent la Moscova, la lucrările Consiliului economic al Comunităţii Statelor Independente. Pe ordinea de zi a reuniunii figurează 14 chestiuni ce ţin de promovarea comerţului în regiune, protecţia consumatorilor, asimilarea inovaţiilor, politica tarifară coordonată în transportul feroviar etc.

În cadrul reuniunii, va fi examinat şi progresul în aderarea Uzbekistanului la Acordul de comerţ liber în CSI, semnat la 18 octombrie 2011.

Agenda viceprim-ministrului Valeriu Lazăr la Moscova prevede şi o întrevedere cu ministrul Energeticii din Federaţia Rusă, Alexandr Novak, în cadrul căreia se va desfăşura a doua rundă de consultări pe marginea proiectului interguvernamental privind colaborarea în domeniul energetic.
 
Potrivit Ministerului Economiei, proiectul dat a fost aprobat de Guvernul Republicii Moldova şi prezentat părţii ruse în luna septembrie a anului curent. Discuţiile pe marginea proiectului Acordului se vor desfăşura pe fundalul aprobării de către Consiliul Ministerial al Comunităţii Energetice o decizie ce prevede derogarea în timp pentru implementarea de către Republica Moldova a unor prevederi ale Pachetului energetic III.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus