Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.12.2012

Metodologia de desfășurare a sesiunii de examene 2013 propusă pentru dezbateri

Metodologia de desfășurare a sesiunii de examene 2013 propusă pentru dezbateri

Ministerul Educației, Agenția de Evaluare și Examinare au elaborat și propus pentru dezbateri proiectul Metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor de bacalaureat 2013. O parte din modificările care se regăsesc în proiectul documentului dat au fost propuse în cadrul consultărilor publice cu participarea elevilor, părinților, cadrelor didactice și managerilor școlari.

În sesiunea 2013, candidații care nu au promovat examenele de BAC au dreptul să se prezinte pentru susținerea lor în următoarele trei sesiuni de bază, în comparație cu două încercări în următorii trei ani care le aveau pînă în prezent (vezi: Dispoziții generale, p.14).

Candidaţii care au luat note insuficiente în sesiunea de bază nu au dreptul să susţină, repetat, examenele respective în sesiunea suplimentară. Candidații respinși pot susține restanțe în sesiunea din anul următor (vezi: Capitolul I, p.17).

La testele personalizate ale candidaților vor fi anexate foi pentru maculatoare la fel personalizate prin codul de bare al candidatului. După rezolvarea testului, acestea vor fi desprinse și triate aparte (vezi: capitolul II, p. d) și k)).

Centrele de BAC vor fi instituite cu un efectiv de, cel puţin, 300  absolvenţi. În cazul raioanelor cu un număr mai mic de candidați se instituie un singur centru de bacalaureat. Centrele de bacalaureat şi centrele republicane de evaluare a lucrărilor, respectiv, vor fi  echipate cu scanere de depistare a metalelor, aparate de bruiere a legăturii telefonice și camere video (vezi: capitolul IV, p.47, 49).

Proiectul Metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor 2013 a fost plasat pe pagina web a Ministerului Educației www.aee.edu.md și a Agenției de Evaluare și Examinare www.aee.edu.md. De asemenea, candidații se pot familiariza cu programele de examen pentru disciplina limba și literatura română și matematica. Propunerile și sugestiile asupra proiectului metodologiei pot fi prezentate pînă la 24 decembrie curent, informează  Serviciul de presă al Ministerului Educației.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus