Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.12.2012

Marian Lupu a avut o întrevedere cu Directorul Fondului interstatal de cooperare umanitară în cadrul CSI

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu Armen Smbatyan, Director executiv al Fondului interstatal pentru cooperare educațională, științifică și culturală în cadrul CSI.

În cadrul dialogului au fost abordate aspecte privind perspectiva aderării Republicii Moldova la acest Fond interstatal.
Potrivit Președintelui Parlamentului, Republica Moldova are necesitatea de a deveni membru cu drepturi depline al acestei organizații, prin intermediul căreia se realizează multe proiecte și programe de interes pentru republica noastră. Pînă în prezent Fondul a investit în mai multe proiecte în țara noastră, inclusiv pentru desfășurarea Festivalului internațional ”Mărțișor”.
”Este important să beneficiem de oportunitățile pe care ni le oferă cooperarea în domeniul umanitar cu Fondul interstatal”, a afirmat Președintele Parlamentului.

Marian Lupu a precizat că Acordul privind cooperarea umanitară între statele membre ale Comunității Statelor Independente a fost ratificat de Parlamentul Republicii Moldova în anul  2010, cu anumite rezerve. Actualmente este elaborat un proiect de lege cu privire la anularea unora dintre aceste rezerve, ceea ce va înlătura obstacolele existente și va deschide calea pentru aderarea Republicii Moldova la această organizație.

Armen Smbatyan a adus mulțumiri pentru susținerea acordată de conducerea republicii a activităților desfășurate de Fond în Republica Moldova. În opinia sa, participarea plenară a țării noastre, cu întregul ei potențial umanitar și cultural, va impulsiona puternic activitatea acestei organizații.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus