Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.12.2012

Senatul Statelor Unite a votat pentru ridicarea permanentă a restrictiilor comerciale cu Moldova

Senatul Statelor Unite a votat pentru ridicarea permanentă a restrictiilor comerciale  cu Moldova

Guvernul Republicii Moldova salută votarea, în cadrul celor două camere ale Congresului Statelor Unite ale Americii, a proiectului legii de eliminare a Amendamentului Jackson-Vanik faţă de Republica Moldova.

Adoptarea unui nou regim comercial reprezintă un semnal puternic de susţinere a SUA faţă de cursul general de modernizare şi europenizare a ţării noastre, un sprijin concret pentru reformele desfăşurate pentru asigurarea creşterii economice şi reducerea sărăciei.

Urmare a votării la 16 noiembrie în Camera Reprezentanţilor a proiectului de lege H.R. 6156, ne bucurăm că, la 6 decembrie, noua lege a fost votată şi de către Senatul american, ceea ce elimină ultimul obstacol legal în calea atragerii investiţiilor americane în Republica Moldova. Astfel, eliminarea restricţiilor comerciale existente în cooperarea între ţările noastre, creează premisele necesare pentru valorificarea Regimului de comerţ normal permanent în relaţiile economice cu business-ul american.

În mod direct, eliminarea Amendamentului Jackson-Vanik va aduce beneficii economice pentru cetăţenii moldoveni prin atragerea investiţiilor şi crearea noilor locuri de muncă în economia naţională.

Noua lege urmează a fi promulgată pînă la finele anului 2012 de către Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, relateazză Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus