Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.12.2012

R.Moldova va beneficia de un program de asistență tehnică în cadrul „Strategiei din regiunea Dunării”

R.Moldova va beneficia de un program de asistență tehnică în cadrul „Strategiei din regiunea Dunării”

Pachetul energetic III european a fost pus în discuție miercuri la Budapesta, în cadrul celei de-a V-a reuniune a Grupului de coordonare al ariei prioritare 2 (PA2), componenta energetică, din proiectul „Strategia din regiunea Dunării”, lansat de Comisia Europeană. La reuniune, din numele Ministerului Economiei, a participat Directorul Direcției Generale Securitate și Eficiență Energetică, Vadim Ceban.

Conform agendei, au fost abordate subiecte legate de rezultatele primului an de implementare a Strategiei din regiunea Dunării (componenta energetică) şi provocările existente, a fost prezentat Raportul Coordonatorilor pe arii prioritare şi Raportul de progres cu privire la proiectele energetice în derulare şi planificate din regiunea Dunării, au fost examinate activităţile curente şi viitoare ale proiectului.

De asemenea, a fost prezentat şi discutat Conceptul pentru programul de asistenţă tehnică pentru componenta PA2 pentru Republica Moldova ce prevede implementarea prevederilor specifice legate de pachetul energetic III european. La baza acestui concept sunt organizarea training-urilor în or. Chişinău şi formularea recomandărilor şi Foii de parcurs pentru implementarea eficientă a pachetului energetic III, durata proiectului preconizându-se a fi noiembrie 2012-iulie 2013.

Ministerul Economiei precizează că proiectul „Strategia din regiunea Dunării” (componenta energetică) a oferit suportul său pentru Republica Moldova în ceea ce priveşte implementarea pachetului III conform prevederilor Directivei 2009/73/EU în cadrul Reuniunii Grupului permanent de la Budva, Montenegro, din 17 octombrie 2012, şi a reiterat poziţia sa în cadrul şedinţei de lucru a Consiliului Europei de la Bruxelles, din 30 octombrie curent.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus