Trimite e-mail | Printeaza
Social
06.12.2012

Pensionarii şi în 2013 vor putea ridica pensia cu paşaportul de uz intern emis de fosta U.R.S.S.

Pensionarii şi în 2013 vor putea ridica pensia cu paşaportul de uz intern emis de fosta U.R.S.S.

Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că pensionarii şi în 2013 vor putea ridica pensia cu paşaportul de uz intern emis de fosta U.R.S.S.

În conformitate cu operarea modificărilor în Hotărîrea Guvernului nr. 21 din 16.01.2003 “Cu privire la stabilirea termenului de valabilitate a actelor de tip vechi” începînd cu 1 iulie 2005, paşapoartele de uz intern emise de fosta U.R.S.S. (modelul anului 1974) sînt valabile pe un termen nelimitat pentru pensionari şi persoanele care, din considerente religioase, au renunţat la actele de identitate din Sistemul naţional de paşapoarte al Republicii Moldova, cu condiţia existenţei în aceste paşapoarte a următoarelor menţiuni, confirmate prin semnătura şi ştampila organului abilitat: pentru pensionari menţiunea despre cetăţenia Republicii Moldova şi numărul de identificare de stat al persoanei fizice (IDNP); pentru persoanele care au renunţat la acte din considerente religioase şi care au ieşit la pensie după 1 iulie 2005 în paşaportul de tip vechi trebuie să fie menţiunea despre cetăţenia Republicii Moldova şi menţiunea "Valabil pe termen nelimitat".

CNAS precizează acest moment în legătură cu adresările tot mai dese la telefonul „liniei fierbinţi” a instituţiei cu întrebarea precum că din ianuarie 2013 această prevedere ar fi fost anulată.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus