Trimite e-mail | Printeaza
Social
06.12.2012

Patruzeci de milioane de dolari SUA pentru reforma educaţiei şi reabilitarea şcolilor

Patruzeci de milioane de dolari SUA pentru reforma educaţiei şi reabilitarea şcolilor

Miercuri, 5 decembrie 2012, Ministerul Educaţiei a încheiat negocierile cu privire la Acordul de finanţare cu Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, în valoare de 40 de milioane de dolari SUA.

Proiectul de Reformă a Educaţiei în Republica Moldova vine să sprijine activităţile Guvernului îndreptate spre consolidarea calităţii educaţiei. Cea mai mare parte a resurselor va fi investită în reabilitarea infrastructurii a 94 de şcoli de circumscripţie şi în dotarea lor cu mobilier, echipament, mijloace ale tehnologiei informaţiei. De asemenea, proiectul va susţine activităţi de formare a personalului didactic şi de conducere, modernizarea Sistemului informaţional de management în educaţie şi consolidarea sistemului de testare şi evaluare a reuşitei elevilor.

Proiectul va fi prezentat pentru aprobare Consiliului Directorilor Executivi ai Grupului Băncii Mondiale la 24 ianuarie 2013. Ulterior, Acordul de finanțare va fi înaintat pentru ratificare, Parlamentului Republicii Moldova, informează Serviciul de presă al Ministerului Educației.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus