Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.12.2012

Inspecţia de Stat în Construcţii a depistat două cazuri de falsificare a ștampilei instituției la recepția finală a unor blocuri locative

Inspecţia de Stat în Construcţii a depistat două cazuri de falsificare a ștampilei instituției la recepția finală a unor blocuri locative

Inspecţia de Stat în Construcţii a depistat două cazuri de falsificare a ștampilei instituției la recepția finală a unor blocuri locative din orașele Chișinău și Leova.

În primul caz este vorba despre 3 blocuri locative din str. Testemiţanu, 37A, cu 160 apartamente, recepţionate printr-un procesul-verbal de recepţie finală pe care au fost aplicate semnătura și  ștampila falsificată a inspectorului ISC, astfel, fiind admise mai multe încălcări și neconformități apărute în procesul de exploatare a blocurilor locative. Pentru încălcările depistate ISC a înmînat antreprenorului prescripție cu termen de înlăturare a neconformităţilor.

În cel de-al doilea caz este vorba despre recepţia finală a unui bloc locativ cu 5 nivele, 30 apartamente cu mansardă din str. C. Pruteanu, nr. 21, or. Leova.  Conform inspectorilor ISC la executarea lucrărilor de construcție au fost  încălcate flagrant prevederile art. 18 şi 22 ale Legii nr.721 privind calitatea în construcţii. Prin falsificarea semnăturii și ștampilei ISC s-a reușit  înregistrarea acestuia la Oficiul Cadastral Teritorial cu modificarea numărului de apartamente - 36 şi înscrierea a 10 garaje pentru automobile.

Falsificările admise au creat un şir de nemulţumiri printre proprietarii apartamentelor blocurilor nominalizate, iar neconformitățile nu au fost înlăturate pînă în prezent.

Despre încălcările depistate, ISC a informat Procuratura Generală a Republcii Moldova și Procuratura or. Leova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus