Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.12.2012

Vlad Filat a participat astăzi la ședința Consiliului şefilor de state din CSI, care se desfășoară la Așgabat, Turkmenistan

Vlad Filat a participat astăzi la ședința Consiliului şefilor de state din CSI, care se desfășoară la Așgabat, Turkmenistan

Participanții s-au întrunit în format restrîns, dar și lărgit. Agenda Reuniunii a cuprins subiecte de interes comun privind cooperarea între statele CSI în diverse domenii, printre care: comercial-economic şi umanitar, asigurarea securităţii energetice, ecologie şi protecţia mediului, etc. La final, participanții la reuniune au semnat un şir de documente privind dezvoltarea cooperării economice, sociale, culturale şi umanitare în CSI.

În cadrul evenimentlui, Premierul Vlad Filat a avut un schimb de opinii cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, Președintele Ucrainei, Victor Ianukovici și Prim-ministrul Azerbaidjanului, Artur Rasi-Zade.

Conducătorii delegației au convenit ca, în anul 2013, Președinția CSI va fi deținută de către Republica Belarus.

Vlad Filat a fost însoțit la Summit de către Ion Păduraru, Secretar General al Aparatului Președintelui, și Andrei Popov, viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Mărimea comerțului extern al Republicii Moldova cu statele-membre CSI (fără raioanele de est ale Republicii Moldova) în perioada ianuarie - iunie 2012 a fost de 1227,0 milioane dolari SUA. Din totalul exporturilor Republicii Moldova, 41,1% revine statelor membre ale CSI, iar din totalul importurilor - 32,5%. 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus