Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.12.2012

În Republica Moldova vor fi deschise 19 secţii de votare pentru parlamentarele de duminică

În Republica Moldova vor fi deschise 19 secţii de votare pentru parlamentarele de duminică

Pentru alegerile parlamentare de duminică, în Republica Moldova vor fi deschise 19 secţii de votare, dintre care patru la Chişinău, a anunţat marţi ambasadorul României, Marius Lazurca în cadrul unei conferinţe de presă privind desfăşurarea procesului electoral la secţiile de votare din Republica Moldova, organizate în vederea alegerilor parlamentare din România.

La Chişinău, două secţii de votare vor funcţiona în sediul secţiei consulare de pe strada Grigore Ureche şi câte una la Liceul 'Gheorghe Asachi' (sectorul Centru) şi la liceul 'Gaudeamus' (sectorul Ciocana). Alte 15 secţii vor fi deschise la: Ialoveni (Casa raională de cultură) , Orhei (Şcoala de muzică), Nisporeni (Şcoala muzicală), Căuşeni (Casa Limbii Române), Hânceşti (Primăria), Călăraşi (Primăria), Bălţi (Consulatul General), Ungheni (Biroul Consular), Soroca (Palatul Culturii), Cahul (Consulatul General), Cimişlia (Casa de Cultură), Cantemir (Casa de Cultură), Teleneşti (sediul Consiliului raional), Drochia (sediul Consiliului raional) şi Ştefan Vodă (Liceul teoretic Ştefan Vodă).

Ambasadorul a menţionat că în Republica Moldova cetăţenii români vor putea vota în baza paşaportului în care este indicat că domiciliază în această ţară, în baza paşaportului obişnuit însoţit de buletinul de identitate moldovenesc în care se atestă domiciliul în Republica Moldova şi în baza paşaportului obişnuit, însoţit de permisul de şedere în Republica Moldova.

Alegătorii români din Republica Moldova pot suna şi la un call-center unde vor afla informaţiile necesare pentru alegeri. De asemenea, a fost creată şi o adresă electronică alegeri2012@ambasadaromaniei.md.

Marius Lazurca a declarat că sunt aşteptaţi peste 10.000 de alegători la scrutinul de duminică.

Republica Moldova face parte din Colegiul uninominal 2 pentru străinătate pentru Camera Deputaţilor şi Colegiul uninominal 1 pentru Senat, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus