Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.12.2012

Cristina Iovu a devenit campioană europeană

Cristina Iovu a devenit campioană europeană

Halterofila Cristina Iovu a obținut recent cele mai bune rezultate la categoria de greutate de 53 de kilograme, în cadrul Campionatului European de haltere U-23 care se desfășoară în orașul israelian Eilat. Sportiva a concurat în grupa A, ridicînd greutatea de 92 de kilograme și smulgînd din prima încercare 115 kilograme, acumulînd astfel cel mai bun rezultat la total, de 207 kilograme.

Cristina Iovu a devenit campioană europeană, după participarea cu succes la Jocurile Olimpice, în luna august 2012 și cea de-a 3-a ediție a Campionatului Mondial Universitar, desfășurat la Eilat în noiembrie, curent. Este vorba de 2 medalii de bronz, cucerite de lotul național la Jocurile Olimpice și 15 medalii obținute de delegația Republicii Moldova la Universiadă.

Reamintim că Ministerul Tineretului și Sportului a delegat 11 sportivi la Europenele care se desfășoară în perioada 2-9 decembrie 2012. Din delegație fac parte Pipa Artiom (categoria de greutate de 69 de kilograme), Iovu Cristina (53 kg), Tretiacova Ecaterina (58 kg), Țărnă Ion (62 kg), Dudoglo Iurie (62 kg), Bulat Iurie (85 kg), Gologan Marin (85 kg), Guidea Marcel (94 kg), Cechir Serghei (69 kg), Cernei Gheorghe (85 kg) și Captari Dumitru (77 kg). Pentru participare la campionat, ministerul a alocat lotului național de haltere 459 mii de lei, informează un comunicat al Ministrului Tineretului și Sportului.

.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus