Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.11.2012

Următoarea şedinţă a Forumului Societăţii Civile al Parteneriatului Estic să se desfăşoare la Chişinău pe parcursul lunii octombrie 2013

Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman, a participat joi, 29 noiembrie 2012, alături de Comisarul European pentru Extindere şi Politică Europeană de Vevinătate, Štefan Füle, şi Birgitta Ohlsson, Ministru pentru afaceri europene al Suediei, la deschiderea oficială a reuniunii a 4-a a Forumului Societăţii Civile al Parteneriatului Estic, care se desfăşoară în aceste zile la Stocholm, Suedia.

În discursul de salut, Natalia Gherman a trecut în revistă ultimele evoluţii ale dialogului RM-UE, referindu-se în special la rolul societăţii civile în avansarea procesului de implementare a agendei europene a ţării noastre. Oficialul moldovean a informat participanţii forumului despre cadrul aprofundat de cooperare şi parteneriat al Guverului Republicii Moldova cu exponenţii societăţii civile care contribuie la implemtarea durabilă a reformelor. În acest sens, a fost menţionată experienţa pozitivă şi valoarea adăugată a activităţii Consiliului de Partcipare, creat pe lîngă Guvernul Republicii Moldova. De asemenea, autorităţile moldoveneşti s-au angajat în cadrul negocierilor Acordului de Asociere să faciliteze cooperarea societăţii civile din Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Potrivit MAEIE, în cadrul reuniunii a fost luată decizia ca următoarea şedinţă a Forumului Societăţii Civile al Parteneriatului Estic să se desfăşoare la Chişinău pe parcursul lunii octombrie 2013. Rezultatele discuţiilor şi recomandările Forumului vor fi prezentate în cadrul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius din 2013.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus