Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.11.2012

Marian Lupu a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso

Marian Lupu a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. La întrevedere au mai participat Prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, vicepreședintele Legislativului, Liliana Palihovici, liderii fracțiunilor parlamentare, cât și viceministrul de Externe, Andrei Popov.

În cadrul întrevederii, Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a reiterat deplina susţinere a Uniunii Europene pentru parcursul european al Republicii Moldova, menționând că UE a sporit în mod semnificativ bugetul său de asistenţă bilaterală. Preşedintele Comisiei Europene a remarcat că ţara noastră este un lider al Parteneriatului Estic, precum şi faptul că Republica Moldova a înregistrat un progres semnificativ în cadrul negocierii Acordului de Asociere, a Acordului privind crearea Zonei de liber schimb, dar şi a implementării Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize. Oficialul european a opinat că acest proces ar putea fi încheiat cu succes în toamna anului 2013, în cadrul Summit-ului Parteneriatului Estic care va avea loc la Vilnius. Preşedintele Comisiei Europene a menționat performanţelor obţinute de Republica Moldova în procesul de promovare a reformelor şi a specificat că UE va sprijini şi în continuare țara noastră în promovarea valorilor şi aspiraţiilor democratice.

În același context, Președintele Parlamentului Marian Lupu a menționat că această vizită vine ca un semnal de susținere și încurajare pentru clasa politică din Republica Moldova, pentru întreaga societate, o încurajare pentru continuarea reformelor europene începute și promovate de către Alianța pentru Integrare Europeană.

Șeful Legislativului a relevat că aceste transformări nu le facem de dragul Bruxelles-ului, ci pentru că aceasta este calea de avansare a societăţii moldovenești pe calea integrării în marea familie comunitară. Marian Lupu a menționat că monitorizarea și transparența în utilizarea fondurilor europene este, întâi de toate, sarcina și responsabilitatea noastră, pentru a asigura eficiența utilizării lor. ”Este angajamentul nostru, unul intern, de a continua pe calea reformelor europene, pentru a ajunge la modele europene pentru societatea moldovenească, modele care și-au demonstrat eficiența și care pot aduce rezultate bune pentru cetățenii Republicii Moldova”, a mai menționat Marian Lupu, informeaza un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus