Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.11.2012

O delegație parlamentară participă la sesiunea APCEMN

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă, în perioada 27-28 noiembrie 2012, la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră(APCEMN), care se desfășoară la Baku, capitala Azerbaidjanului. Delegația este condusă de Iurie Bolboceanu, secretar al Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media. Din componența delegației fac parte deputații Nae-Simion Pleșca și Valeriu Munteanu.

Tema dezbaterilor generale din cadrul sesiunii plenare se referă la problemele dezvoltării economice, de mediu, culturale și sociale, cu care se confruntă orașele din statele membre ale Cooperării Economice la Marea Neagră(CEMN).

La această temă va avea un discurs și Iurie Bolboceanu, șeful delegației parlamentare moldovenești la APCEMN.
În cadrul reuniunii vor fi prezentate rapoarte privind rolul parteneriatului dintre sectorul de stat și cel privat în dezvoltarea economică stabilă a statelor membre CEMN, rolul parlamentelor în asigurarea securității informaționale, reformarea sistemului de protecție socială, cu adoptarea recomandărilor respective.

De asemenea, participanții la reuniune urmează să adopte o declarație cu privire la cea de-a 20-a aniversare a CEMN, să aprobe bugetul organizației pentru anul viitor  și să stabilească data, locul și agenda sesiunii de primăvară 2013 a APCEMN.
Actuala sesiune plenară a APCEMN este a 40-a la număr.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus