Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-11-26/proiectul-de-lege-privind-limitarea-imunita-ii-deputa-ilor-ram-ne-in-continuare-semnat-doar-de-deput-27392.html
Data: Nov 26, 2012 (16:23)

Proiectul de lege privind limitarea imunității deputaților rămâne în continuare semnat doar de deputații din cadrul fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova

Proiectul de lege privind modificarea art.70 și 71 din Constituția Republicii Moldova, privind limitarea imunității deputaților, rămâne în continuare semnat doar de deputații din cadrul fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Deși fracțiunea PLDM a lansat în mod repetat, pe data de 14 noiembrie a anului curent, apelul către toți deputații din Parlamentul Republicii Moldova să semneze și ulterior să voteze proiectul de lege privind limitarea imunității deputaților, până în dimineața acestei zile, niciun deputat din cadrul celorlalte fracțiuni parlamentare nu a semnat documentul.

Reamintim că proiectul este semnat de 31 de deputați PLDM, iar pentru înregistrarea și includerea lui în procedura de examinare parlamentară sunt necesare semnăturile a cel puțin o treime din numărul total de legislatori (minimum 34).

Inițiativa a fost lansată de către deputații PLDM în luna  iulie a anului 2011 și  a fost avizată pozitiv de Curtea Constituțională. La momentul expedierii pentru avizare către Curtea Constituțională, proiectul a fost semnat de 35 de deputați, dintre care 31 din fracțiunea PLDM și 4 din fracțiunea PL.

Limitarea imunității parlamentarilor este prevăzută și în programul de activitate a Guvernului  Republicii Moldova ”Integrare Europeană: libertate, democrație, bunăstare”, care a fost votat de 59 de deputați, membri ai Alianței pentru Integrare Europeană, informează un comunicat al PLDM.