Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.11.2012

OSCE lansează campania împotriva violenţei în bază de gen în Moldova

OSCE lansează campania împotriva violenţei în bază de gen în Moldova

Şefa Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadoarea Jennifer Brush, a prezentat astăzi Campania anuală de 16 Zile împotriva Violenţei în bază de gen, cu sloganul „Bărbaţii adevăraţi nu bat femeile”, în cadrul unei conferinţe de presă, organizate la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne şi organizaţii neguvernamentale.

Contribuţia Misiunii pentru această campanie a început la sfârşitul săptămânii trecute, cu un meci de rugby pe stadionul din satul Ratuş, în apropierea Chişinăului. Evenimentul a deschis o competiţie internaţională cu echipe de bărbaţi şi femei, organizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia de Rugby din Moldova.

„Sportul este un instrument excelent pentru promovarea toleranţei zero faţă de violenţa împotriva femeilor”, a spus Ambasadoarea Brush. „Inspiră creşterea numărului bărbaţilor şi a tinerilor în Moldova ce promovează rolurile bărbăteşti pozitive şi egalitatea între genuri”.

Campania va continua cu alte activităţi de sensibilizare a opiniei publice, inclusiv cu un spot video, prin care sunt prezentaţi campioni din Moldova la box, luptă, haltere şi înot, de pe ambele maluri ale râului Nistru, care vorbesc deschis împotriva violenţei în bază de gen. Spotul video va fi difuzat pe postul naţional public TV.

Misiunea va desfăşura de asemenea seminare şi activităţi de instruire, va lua parte la o emisiune televizată, va organiza în rândul tinerilor o competiţie a materialelor video şi va distribui tricouri, chipiuri, panglici şi materiale informative.

Campania este sprijinită şi de federaţii de sport, organizaţii neguvernamentale, cercuri academice şi agenţii ale Naţiunilor Unite în Moldova.

Campania globală de 16 Zile a fost lansată în 1991 şi are drept scop  prevenirea şi combaterea violenţei în bază de gen prin sensibilizarea opiniei publice. Aceasta începe pe 25 noiembrie - Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor, şi se încheie pe 10 decembrie - Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus