Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.11.2012

Businessmeni de pe ambele maluri ale Nistrului participă la o vizită de studiu în Austria

Potrivit CCI,  în perioada 25-30 noiembrie 2012, un grup de 20 de businessmeni de pe ambele maluri ale Nistrului participă la o vizită de studiu în Austria, pentru a face schimb de experiență, a prelua bunele practici în business și a găsi noi parteneri de afaceri. Vizita de studiu este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, în cadrul Programului ”Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii” finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Grupul de întreprinzători este condus de vicepreședintele CCI Vladimir Didilica. Din delegație fac parte agenți economici din mun. Chișinău, Soroca, Edineț, Sângerei, Camenca, Ungheni, Tiraspol ș.a., care își desfășoară activitatea în sectoarele agricultură ecologică, vitivinicol, construcții şi eficienţă energetică, servicii de turism rural.

Vladimir Didilica a menționat importanța intensificării relațiilor economice cu Uniunea Europeană. ”Pentru a pătrunde pe piața comunitară este necesar ca mărfurile să fie competitive și să corespundă standardelor UE. În acest context, CCI împreună cu partenerii internaționali desfășoară mai multe proiecte.

Pe parcursul acestei săptămâni întreprinzătorii vor vizita companii mari de profil, dar și întreprinderi mici, afaceri de familie. Pe data de 27 noiembrie, la Viena, va avea loc Forumul economic moldo-austriac, unde vor fi organizate întrevederi bilaterale. Sunt sigur că vizita în Austria va oferi un nou impuls pentru agenții economici”, a spus vicepreședintele CCI.

Menționăm că, în cadrul Programului ”Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii” a avut loc deja o vizită de studiu în Polonia, în luna octombrie curent. La ea au participat 20 de companii din domeniul agroalimentar.

Programul ”Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii” are o durată de 3 ani. Obiectivul general al acestuia este de a contribui la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.    

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus