Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-11-23/marian-lupu-a-avut-astazi-o-intrevedere-cu-preshedintele-radei-supreme-a-ucrainei-vladimir-litvin-27384.html
Data: Nov 23, 2012 (21:38)

Marian Lupu a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Vladimir Litvin

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Vladimir Litvin.

In cadrul intrevederii, Preşedintele Legislativului ucrainean, Vladimir Litvin a remarcat consolidarea si extinderea bunelor relatii de prietenie dintre Ucraina si Republica Moldova si a mentionat importanţa consolidării şi aprofundării relaţiilor de colaborare pe dimensiunea interparlamentară dintre Chişinău şi Kiev.

La acelasi subiect, Marian Lupu a exprimat omologului său ucrainean susţinerea deplină privind aprofundarea dialogului interparlamentar, pentru binele mutual al ambelor ţări. Marian Lupu a exprimat deschiderea Parlamentului Republicii Moldova în favoarea unui dialog deschis, constructiv şi pragmatic cu Rada de la Kiev, pentru aprofundarea colaborării interparlamentare la nivel de comisii parlamentare de profil şi grupuri de prietenie.

Presedintele Parlamentului a mentionat si rolul Ucrainei in procesul de solutionare politica a diferendului transnistrean, inclusiv in contextul detinerii de catre Ucraina, in 2013, a presedintiei OSCE.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu,  insotit de o delegatie din care fac parte deputatii Chiril Lucinschi, Violeta Ivanov, Petru Vlah si Gheorghe Brega, întreprinde o vizita la Sankt Petersburg, în perioada 21-23 noiembrie curent, unde participă la Ședinta Consiliului AIP CSI și la cea de-a 38-a Ședință plenară a AIP CSI.