Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-11-23/guvernul-republicii-moldova-shi-guvernul-republicii-cehe-au-semnat-acordul-privind-cooperarea-pentru-27375.html
Data: Nov 23, 2012 (21:01)

Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Cehe au semnat Acordul privind cooperarea pentru dezvoltare

Documentul a fost semnat de către Victor Bodiu, Secretar General al Guvernului RM și Jaromil Kvapil, Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova.

Acordul are drept obiectiv principal dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova, contribuind la asigurarea unui climat de stabilitate și prosperitate, prin stabilirea unor relații de colaborare, bazate pe parteneriat și transparență.

Jaromil Kvapil, Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, a menționat că acest Acord va contribui la dezolvtarea sectoarelor economiei țării noastre și a reiterat încă o dată susținerea de către Guvernul ceh a implementării proiectelor bilaterale.

Pînă la momentul actual Republica Cehă a implementat în țara noastră proiecte în sumă de aproximativ 14 milioane euro și pe viitor va fi menținută această tendință, inclusiv prin extinderea volumului de investiții. Proiectele realizate în relațiile bilaterale vizează mai multe domenii, precum sectorul ecologiei, apă și canalizare, sectorul social și educație.